Metallfri behandling

Med nye boringsmetoder er komposittfyllinger et godt alternativ

Det finnes en rekke fyllingsmaterialer på markedet som kan benyttes dersom din tann må bores opp. Nyere boringsmetoder, som for eksempel skålformet boring, betyr at tannlegen fjerner så lite tannsubstans som mulig.

Dette gjør at det kan benyttes kompositte plastmaterialer i større grad enn tidligere. Denne metoden passer godt dersom det må legges fylling mellom tennene og første gangen det blir hull.

Kompositte (sammensatte) plastmaterialer er tannfargete og likner således tannen. Nye bindingsmetoder til tannsubstansen gjør at resultatene blir gode.

Porselensfyllinger

Keramer (porselen) er et krystallinsk materiale som gjør at det er det materialet som ligner mest på naturlige tenner. Dessuten er porselen et av de mest biologiske materialer som vi har i dag.

Porselenet har stor slitasjestyrke i forhold til vanlig plastfyllinger, og det er langt mindre sjanse for å få hull i en tann med en porselens fylling enn i en tann med en plastfylling. I tillegg er porselen kosmetisk uovertruffent. Vi anbefaler porselenskroner, spesielt på fortenner, for å oppnå et godt kosmetisk resultat.

Porselen kan også benyttes i mindre broer og på tenner lengre bak i munnen. Spesielt anbefaler vi dette materialet for å erstatte store amalgamfyllinger. Porselen er dyrere, men mer biologisk og slitesterkt enn vanlige plastfyllinger. Vår lange erfaring og samarbeid med en dyktig tanntekniker sikrer en høy kvalitet.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon 22 830 830